Tips van ouders

Welk speelgoed stimuleert mijn kind in zijn ontwikkeling

Het speelgoed van Tinylove (www.tinylove.com) is ontwikkelingsgericht speelgoed dat uw kind stimuleert bij de verschillende ontwikkelingsfases vanaf geboorte tot ongeveer 3 jarige leeftijd.

Hoe help ik mijn kind rechtop te zitten?

In de Bumbo seater (www.jamak.nl of www.bumbo.co.za) kunnen kinderen die dit nog niet zelfstandig kunnen, toch rechtop zitten.
Als kinderen nog geen hoofdbalans hebben en een wipstoeltje nog niet voldoende steun geeft, is de zitzak/poef van DOOMOO (www.doomoo.be) een middel om een kind toch wat rechterop te zetten.

Mijn kind kan nog niet lopen. Hoe kan ik hem/haar dragen?

Als een kind groter wordt maar nog niet kan lopen, is de Kiddy cabby (www.rdrinnovations.com) misschien een handig hulpmiddel bij het dragen.

Welk hulpmiddel kan ik gebruiken om mijn kind te leren drinken

Een goede beker om het drinken uit een bekertje te oefenen is de Difrax-oefenbeker. Deze beker is voorzien van een neusuitsparing waardoor het hoofd niet te ver naar achteren gekanteld hoeft te worden (en je kunt 'meekijken') Ook heeft deze beker een rand die goed om de lippen sluit. De beker is te koop bij drogisterijen

Waar zijn educatieve materialen verkrijgbaar voor mijn dove kind?

Sinds oktober 2007 zijn er van de verhalen over Nijntje ook gebaren dvd's. Heel erg leuk!!! De dvd's kunnen ook met een Nijntje boek besteld worden. Dan kan je samen met je kind gezellig oefenen. Het is te bestellen bij www.gebarencentrum.nl.

Bij www.gebarencentrum.nl zijn overigens meerdere leerzame zaken te bestellen. Te weten kindergebarenwoordenboeken, gebaren in de gezondheidszorg (tip voor artsen), gebarenkwartet of andere dvd's/videobanden voor verschillende leeftijdscategorieen. Ook hebben ze een online gebarenwoordenboek wat soms zeer handig is, als het gebaar van een tekening niet helemaal duidelijk is.

Peuterliedjes in Nederlandse Gebarentaal "Van de Olifant en de Muis". Dit zijn liedjes voor verschillende gelegenheden (kerst, Sinterklaas, liedje voor het slapen gaan, feest, van de olifant en de muis). Deze cd-rom is te bestellen via de Koninklijke Effatha Guyot Groep (ISBN 90-73324-13-0).

Over Chargesyndroom.nl

Chargesyndroom.nl is de Nederlandstalige informatiebron over CHARGE. Het is een site van en voor ouders van kinderen met het syndroom, voor scholen, hulpverleners en alle andere belangstellenden. Dit platform is een initiatief van het oudernetwerk CHARGE, dat onderdeel is van het VG netwerken.

Laatste nieuwsbrief

Nummer 30 - Augustus 2011

Nummer 30 - Augustus 2011

Portretten