Tandarts Amsterdam voor een beter gebit

Geplaatst op

Tandarts Amsterdam biedt de mogelijkheid om een beter gebit te krijgen. De behandelingen om ervoor te zorgen dat je een beter gebit krijgt, zijn bij Studentist te vinden. Daar worden preventieve maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat patiënten een gezond gebit hebben en dit ook behouden. 

Het behouden van mondgezondheid

Om je mondgezondheid te behouden is het belangrijk om op je voeding te letten. Bacteriën die in je mond aanwezig zijn, die worden gevoed door suiker. Hierdoor produceren zij zuur wat uiteindelijk je tanden aantast. Het vaker eten en langer behouden van voedsel, vormt een bedreiging als tandbederf. 

Na het eten je tandenpoetsen

Een belangrijke tip is om minimaal een uur na het eten je tanden te poetsen. Zo houd je je gebit schoon en voorkom je mondproblemen. Het weghalen van tandplak kan een grote bedreiging voorkomen. Je voorkomt daarmee dat er tandsteen ontstaat, wat uiteindelijk moeilijk is om weg te halen. Maak gebruik van tandpasta met fluoride. Dit is een effectieve methode om gaatjes tegen te houden.

Tandenstokers gebruiken

Naast het poetsen van je tanden is het ook belangrijk om je tanden schoon te houden. Meestal is het oppervlak tussen je tanden moeilijk te bereiken. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van tandenstokers, die gemakkelijk door de tussenstukjes van je tanden heen gaan. Zo haal je etensresten tussen je tanden weg en voorkom je ontstoken tanden/gaatjes. Je hebt verschillende maten tandenstokers. Voor bijvoorbeeld je hoektanden heb je een maat groter. Deze kan je nemen als er tussen je tanden grotere ruimte beschikbaar is. Met deze grotere maten kan je makkelijker je eetresten weghalen.

Tandartsbezoek

Jaarlijks is het raadzaam om minimaal twee keer een periodieke tandartscontrole uit te laten voeren. Je tandarts kan je mondgezondheid bijhouden, reinigen en advies geven. Als het nodig is kan je tandarts bijspringen en je mondproblemen oplossen. De tandarts kan een grote invloed leveren op het vullen van je gaatjes of je ontstoken tandvlees herstellen.

Tanden Bleken bij de tandarts

Als je van plan bent om je tanden te laten bleken, is het verstandig om dit bij je tandarts aan te geven. Je tandarts kan advies geven op waar je moet letten bij het laten bleken van je tanden. Je kan het als daar de mogelijkheid in zit, je tanden bij je eigen tandarts laten bleken. Ook kan je vragen of zij bleekmiddelen hebben, zodat je je tanden zelf thuis kunt bleken. Wel is het belangrijk dat er uitleg gegeven wordt hoe je het moet aanpakken, hoe lang je het moet dragen en hoe vaak.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden