Wat is het voordeel van een ooglidcorrectie?

Geplaatst op

Mensen hebben veel ergernis wanneer ze last hebben van een hangend ooglid. Dit kan het lezen en kijken in het algemeen behoorlijk bemoeilijken. Gelukkig is hiervoor een oplossing bedacht in de vorm van een cosmetische behandeling, deze noemen we de ooglidcorrectie of ook wel ooglift. In deze blog lees je er meer over.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is niets minder dan het verwijderen van een stukje overtollige huid om je ooglid weer strak te krijgen, zodat het niet meer hangt. We hebben het hier over de correctie van het bovenste ooglid, maar er bestaat ook een correctie van het onderste ooglid. Het bovenste ooglid is voor deze blog relevant, omdat dit ooglid zorgt voor de medische implicaties zoals slechter zicht.

Vergoeding van de zorgkosten

De correctie van het bovenste ooglid wordt vergoed door de zorgverzekering, dit komt omdat er medische implicaties zijn verbonden aan deze aandoening. De correctie van het onderste ooglid wordt niet vergoed, omdat de medische implicaties er dan juist niet zijn. Vaak gaat het hierbij om esthetische problemen die ten grondslag liggen aan de behoefte om een correctie te laten doen. Informeer altijd bij je zorgverzekeraar of het mogelijk is om een extra verzekering af te sluiten en of de basisverzekering alle medische kosten vergoedt.

Conclusie

Het voordeel van een correctie van het bovenste ooglid is, dat je beter kunt zien en dat je humeur er ook beter van wordt. Daarbij is het vaak zo dat hoofdpijn, die met deze aandoening te maken heeft, verdwijnt nadat de correctie uitgevoerd is. Zowel de behandeling als de hersteltijd zijn relatief kort te noemen. Laat een correctie wel altijd doen door een ervaren deskundige, een cosmetische arts dus die beëdigd is. En check altijd van tevoren hoe de recensies van de kliniek zijn en hoe de staat van de kliniek is, dit laatste kun je eenvoudig checken door gewoon langs te gaan bij de desbetreffende kliniek.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden